Timp de prepare: 30 min
Ingrediente:
  • 150g fulgi de cocos + cocos pentru final;
  • 100g caju;
  • 50g unt de cocos;
  • 100g lapte cocos(partea de deasupra a unei conserve,care este mai "untoasa";
  • 100g miere sau alt îndulcitor după preferință;
  • 1 linguriță esență vanilie;
  • coaja de lămâie sau alte esențe, după preferință;

Preparare:

PAS 1: Dacă este posibil se macină fulgii de cocos folosind un blender sau un robot de bucătărie. Eu am folosit Nutribullet. În felul acesta compoziția va ieși mai fină. Dacă nu se folosesc fulgii de cocos așa cum sunt ei. Unii dintre ei sunt măcinați mai fin atunci când îi cumpărăm.

PAS 2: Se macină nucile de caju. Ca alternativă se poate folosi făina de migdale sau alte nuci măcinate.

PAS 3 : Se adaugă toate ingredientele într-un bol și se amestecă până obținem o compoziție omogenă. O dăm la frigider pentru jumătate de oră pentru a reuși să modelăm mai ușor "bomboanele".

PAS 4: După ce compoziția s-a întărit la rece, formăm "bomboane" pe care le vom "rostogoli" prin fulgi de cocos. Bomboanele de cocos pot fi păstrate la rece în frigider pana la 4-5 zile.

Poftă bună!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *