Timp de preparare: 1h
Ingrediente:
  • linte roșie;
  • suc de roșii;
  • borș;
  • ceapă;
  • ardei capia;
  • morcov;
  • țelină;
  • păstârnac;
  • pătrunjel rădăcină;
  • 1 legătură de pătrunjel verde;
  • condimente: sare, piper, cimbru, foi de dafin, chimion, boabe de muștar, asafoetida;

Preparare:

PAS 1: Se pregătesc legumele și se toacă cubulețe.

PAS 2: Se pun câteva linguri de ulei la încălzit într-o tigaie. Când se încălzește se pun chimionul, boabele de muștar, asafoetida, foile de dafin. Se lasă 1 min să elibereze uleiurile și aromele.

PAS 3: Se adaugă ceapa tocată și se lasă 1-2 minute la călit.

PAS 4: Se adaugă rădăcinoasele ( morcov, păstârnac, țelină, pătrunjel rădăcină) și le lăsăm câteva minute să se gătească.

PAS 5: Adăugăm și ardeiul tocat și mai lăsăm 1 min.

PAS 6: La final adăugăm lintea, în prealabil spălată în câteva ape.

PAS 7: Adăugăm apa fierbinte peste tot amestecul de legume și linte și lăsăm să fiarbă pana lintea se hidratează.

PAS 8: Adăugăm sucul de roșii și mai lăsăm să de-a un clocot.

Pas 9: LA final adăugăm și borșul și mai lăsăm să fiarbă puțin.

PAS 10: Asezonăm cu pătrunjel proaspăt și e gata de mâncat.

Poftă bună!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *