Timp de preparare: 1h |
Ingrediente:
- linte roșie;
- suc de roșii;
- borș;
- ceapă;
- ardei capia;
- morcov;
- țelină;
- păstârnac;
- pătrunjel rădăcină;
- 1 legătură de pătrunjel verde;
- condimente: sare, piper, cimbru, foi de dafin, chimion, boabe de muștar, asafoetida;
Preparare:
PAS 1: Se pregătesc legumele și se toacă cubulețe.
PAS 2: Se pun câteva linguri de ulei la încălzit într-o tigaie. Când se încălzește se pun chimionul, boabele de muștar, asafoetida, foile de dafin. Se lasă 1 min să elibereze uleiurile și aromele.
PAS 3: Se adaugă ceapa tocată și se lasă 1-2 minute la călit.
PAS 4: Se adaugă rădăcinoasele ( morcov, păstârnac, țelină, pătrunjel rădăcină) și le lăsăm câteva minute să se gătească.
PAS 5: Adăugăm și ardeiul tocat și mai lăsăm 1 min.
PAS 6: La final adăugăm lintea, în prealabil spălată în câteva ape.
PAS 7: Adăugăm apa fierbinte peste tot amestecul de legume și linte și lăsăm să fiarbă pana lintea se hidratează.
PAS 8: Adăugăm sucul de roșii și mai lăsăm să de-a un clocot.
Pas 9: LA final adăugăm și borșul și mai lăsăm să fiarbă puțin.
PAS 10: Asezonăm cu pătrunjel proaspăt și e gata de mâncat.
Poftă bună!