Timp de preparare: 1 h |
Ingrediente:
- 60g unt de cocos;
- 100g zahar brun;
- 80g miere de albine;
- înlocuitor pentru 1 ou*;
- 1/2 linguriță de extract de vanilie;
- 100g fulgi de ovăz măcinați;
- 150g faină tip 650;
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu;
- 1/4 linguriță de sare;
- 2 lingurițe de ghimbir măcinat ( pudră);
- 2 lingurițe de scorțișoară măcinată;
- 1/2 linguriță de pudră de cardamon;
- 1/4 linguriță de cuișoare măcinate;
- coajă de lămâie/portocală;
- 2-3 linguri de apă, dacă este necesar;
* 1 ou = 2 linguri de semințe de in măcinate amestecate cu 4 linguri de apa fierbinte.
Preparare:
PAS 1: Se amesteca untul cu zaharul.
PAS 2: Se adaugă mierea de albine, vanilia și înlocuitorul pentru ou.
PAS 3: Se adaugă faina, bicarbonatul, sarea și condimentele.
PAS 4: Se amestecă pana la omogenizare, pană obținem un aluat fărâmicios dar totuși legat ( până poate fi întins și format o foaie din el).
PAS 5: Se lasă la rece pentru jumătate de ora, după care se întind foi și se decupează cu forme de biscuiți.
PAS 6: Se pun în tavă și se coc la 190 grade pentru 10 minute sau până când sunt ușor rumeniți.
PAS 7: După ce se coc se lasă la răcit, timp în care se întăresc și capătă textura de turtă dulce.
PAS 8: Pot fi păstrați în recipiente închise pană la 1 săptămână.
Poftă bună!