Timp de preparare: 1 h

Ingrediente:

  • 60g unt de cocos;
  • 100g zahar brun;
  • 80g miere de albine;
  • înlocuitor pentru 1 ou*;
  • 1/2 linguriță de extract de vanilie;
  • 100g fulgi de ovăz măcinați;
  • 150g faină tip 650;
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu;
  • 1/4 linguriță de sare;
  • 2 lingurițe de ghimbir măcinat ( pudră);
  • 2 lingurițe de scorțișoară măcinată;
  • 1/2 linguriță de pudră de cardamon;
  • 1/4 linguriță de cuișoare măcinate;
  • coajă de lămâie/portocală;
  • 2-3 linguri de apă, dacă este necesar;

* 1 ou = 2 linguri de semințe de in măcinate amestecate cu 4 linguri de apa fierbinte.


Preparare:

PAS 1: Se amesteca untul cu zaharul.

PAS 2: Se adaugă mierea de albine, vanilia și înlocuitorul pentru ou.

PAS 3: Se adaugă faina, bicarbonatul, sarea și condimentele.

PAS 4: Se amestecă pana la omogenizare, pană obținem un aluat fărâmicios dar totuși legat ( până poate fi întins și format o foaie din el).

PAS 5: Se lasă la rece pentru jumătate de ora, după care se întind foi și se decupează cu forme de biscuiți.

PAS 6: Se pun în tavă și se coc la 190 grade pentru 10 minute sau până când sunt ușor rumeniți.

PAS 7: După ce se coc se lasă la răcit, timp în care se întăresc și capătă textura de turtă dulce.

PAS 8: Pot fi păstrați în recipiente închise pană la 1 săptămână.

Poftă bună!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *